Chokladhjärtan till Alla hjärtans dag

Hjerteformet brownie med melisstrøssel med bringebær rundt

Med anledning av Alla hjärtans dag kan du imponera på din älskade genom att servera chokladhjärtan i olika varianter.

Den här dagen ska ni njuta av varandras sällskap och ha så roligt ni bara kan. Hemlagat behöver inte vara krångligt, men det lilla extra gör stor skillnad. Vi föreslår tre enkla varianter för ätbara chokladhjärtan:

Hjärtformade brownies

Gör hjärtformade brownies. Har du några hjärtformer från pepparkaksbaket i julas? Lägg browniesmeten i dem! Strö över lite florsocker före servering.

Sjokoladehjerter i form
Sjokoladehjerter i form
Tips! Strö över bitar av torkade hallon innan du ställer in hjärtan i kylen.

Chokladhjärtan

  • Hjärtformade isformar
  • Choklad av önskad variant
  • Kastrull
  • Skål som tål värme

Så här gör du

  1. Välj ut din älskades favoritchoklad. Det kan till exempel vara mörk choklad, vit choklad eller mjölkchoklad, men se till att det är en choklad som går bra att smälta.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad: Fyll en kastrull med lite vatten. Ställ i en skål som tål hög temperatur så att skålen ”flyter” i vattnet. Lägg hackad choklad i skålen och värm vattnet till precis under kokpunkten. Se till att temperaturen inte blir för varm – chokladen kan bli torr och bilda klumpar. Ställ den åt sidan.
  3. Fyll isformarna med den flytande chokladen. Om du vill kan du till exempel strö över lite havssalt. Ställ brickan kallt i några timmar så att chokladen stelnar igen.
  4. Servera på ett fint fat med lite dekoration runt om.
Person dypper jordbær i hvit masse
Ferske jordbær som er hvit med sjokolade striper på

Chokladdoppade jordgubbar

Servera chokladdoppade jordgubbar. Den här varianten kan serveras separat eller som komplement till en annan dessert. Om du bland annat väljer att servera jordgubbarna till mäktiga chokladbrownies rekommenderar vi att du doppar dem i vit choklad.

Så här gör du

  1. Smält vit choklad i ett vattenbad. Fyll chokladen i en form som lämpar sig för doppning.
  2. Skölj och torka jordgubbarna.
  3. Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg dem åt sidan på ett fat med bakplåtspapper.
  4. Ställ dem svalt och servera när de stelnat.

Tips!

Använd en glasyrpåse och fyll den med smält mörk choklad. Klipp ett litet hål i påsens spets och dekorera jordgubbarna. Ställ dem sedan svalt igen.